Kamu Personellerine “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” eğitimi
06 Haziran 2022

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce ildeki kamu kurumlarındaki personellere yönelik “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele” eğitimi düzenlendi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetlerine bağlı Ruh Sağlığı Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli uzman personellerce koruyucu ve önleyici Ruh Sağlığı hizmetleri kapsamında öğrenciler ve ebeveynler başta olmak üzere çeşitli toplum kesimlerine yönelik eğitimler düzenlenmeye devam ediliyor.

Bu kapsamda kamu kuruluşlarına yönelik Rize İlçe genelinde görevli personeller, öğrenciler ve ebeveynlere yönelik “Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele ve Sağlıklı Hayat Merkezi Tanıtımı” konulu eğitimler gerçekleştiren uzman personeller, eğitimlerine Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Çayeli Gençlik Merkezi, Ardeşen Belediyesindeki programlar ile devam etti.

Müdürlüğümüz Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Çocuk Gelişimci Miraç Serdar tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde çocukların teknoloji ile nasıl tanıştırılması gerektiği, dijital ortamların çocukların gelişim dönemlerine etkisi ve ebeveynlere yönelik öneriler ile ilgili bilgiler sunuldu.

Ailelerin yaşadığı sorunlara çözüm önerilerine dair soru cevap etkinliği gerçekleştirilen eğitimlerde ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Ahmet Furkan Us tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından sunulan hizmetlere ve ailelerin bu hizmetlerden nasıl yararlanacağı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirmede bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Birinci basamak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sunulan eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin diğer bağımlılıklara basamak olan davranışsal bağımlılıkların önlenmesinde büyük önemi bulunmaktadır. Davranışsal bağımlılıklar ülkemizde giderek artmaktadır. Bu nedenle çocuklarımızın çok küçük yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu süreçte ebeveynlere büyük roller düşüyor.” ifadelerini kullandı.

Tepe, “Ebeveynler ve çocuğun çevresindeki yetişkinler gerek aileler olsun gerekse akrabaları olsun teknolojik cihazları sadece ihtiyaç halinde kullanarak davranışlarıyla örnek olmalıdır. Yoğun teknoloji kullanımına istinaden çocuklarla beraber yapılan etkinlikler onların fiziksel zihinsel psikolojik ve sosyal açıdan gelişmesini desteklemektedir.” dedi.

Tepe, Toplum Sağlığı Sağlıklı Hayat Merkezinin sağlığa yönelik risklerden bireyler ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak, toplumun yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıkları kazandırmayı amaçladıklarını belirterek sözlerini tamamladı.

IMG_7762.jpg
IMG_7785.jpg
IMG_7765.jpg
IMG_7801.jpgIMG_7776.jpg

IMG_7720.jpg
IMG_7729.jpg
IMG_7715.jpg
IMG_7723.jpg
IMG_7820.jpg
IMG_7823.jpg
IMG_7834.jpg
IMG_7828.jpg