İl Sağlık Müdürü Tepe, Gazeteciler ile Buluştu
23 Ocak 2020

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, ilde görev yapan gazetecilerin katılımıyla 2019 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Rize Sağlık Kompleksinde gerçekleştirilen toplantıya Tepe’nin yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Talip Başak, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetler Başkanı Op.Dr. Seçkin Karaoğlu, Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm.Dr. Mustafa Sakın ile ajans temsilcilerinin yanı sıra yazılı ve görsel basının çok sayıda temsilcisi katıldı.

Tepe, öncelikle basın mensuplarına yeni sağlık tesisleri tarafından sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgiler vererek, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 2019 yılında 1 milyon 150 bin poliklinik hastası muayenesi yapılarak, 20 bin 609 hastanın da ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Ayrıca Onkoloji hizmet binasında 10 bini aşkın kanser hastasına hizmet verildiğini söyleyerek, Artvin’den Ordu’ya kadar hasta sirkülasyonlarının olduğunu, il genelinde 2019 yılında 200 binin üzerinde hastanın sağlık hizmeti verildiğini söyledi.

-“Rize Psikiyatri Hastanesine Kavuşuyor”

Rizelilere bir müjde de veren Tepe, “İlimizdeki en büyük eksikliklerden biri de yataklı psikiyatri kliniği ve madde bağımlılık tedavi merkezi(AMATEM) eksikliğidir. Bu anlamda planlama yapılmış olup, büyük ihtimalle Üniversitemizin Doğuş Çay Kampüsü binasında bu anlamda son derece modern bir psikiyatri hastanesine dönüşümü sağlanılacaktır.” diye konuştu.

Özellikle tıbbi onkoloji gibi ülkede çok zor yetişen ve sayıca çok az olan dolayısıyla da ayrılması durumunda aylarca yeri doldurulamayan branşlardaki doktorlarımıza mutlak sahip çıkmamız gerektiğini belirten Tepe, şöyle devam etti:

“Aksi durumda bu doktorlardan hizmet alan zaten hastalığının ıstırabıyla maddi ve manevi ezilmiş olan hasta ve yakınlarımızın başka illere gitmesine seyirci kalırız ki bu da hepimiz için çok büyük bir kayıp olur. Sayın Valimizden bile bu konuda “Bende elimden gelen gayreti göstereyim, bu doktorlarımızı kaybetmeyelim. Onları ilimizde kalmaya ikna etme noktasında gerekli desteği vereyim” anlayışı ve gayreti olduğu bir durumda dahi hepimiz bu hususta azami gayret gösterme zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Çünkü bu topraklar ve üzerindeki insanlara faydalı olan, hizmet eden her şey Rize’mizin değerlidir. Değerlerimize topyekûn sahip çıkmak zorundayız. Bunu bugün kendimiz için olmasa da hastalık pençesinde zor durumda olan eş, dost, komşu insanımız için yapmak zorundayız.”

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin fiziksel anlamda çok yetersiz olduğunu ifade eden Tepe, son yıllarda sağlık tesislerimizde hizmet verdiğimiz hasta sayılarında ciddi bir artış yaşandığını, özellikle komşu illerden çok sayıda hastanın ilimize tedavi için geldiğini, bu durumda da fiziksel eksikliğin daha da bariz olarak ortaya çıktığını belirtti.

Tepe, “Aslında 250 yatak olarak yapılan şuan için ise zaruriyetten 530 yatak ve tama yakın bir doluluk oranıyla hizmet veren hastanemize yeni ve modern birimler kazandırmak adına yoğun bir tadilat çalışmalası planlanmaktadır.” dedi.

İlk etapta tadilatı bitme noktasına gelen ve atıl bir yapıdan modern bir görünüme dönüştürülen Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi Şubat ayı içerisinde hizmete açılacağını söyleyen Tepe, şunları kaydetti:

“Akabinde hasta yoğunluğu çok yüksek olan Kardiyoloji, Göğüs ve Ortopedi servislerinde de gerek mevcut yatak sayılarının arttırılması, gerekse de fiziksel yapılarının modernizasyonuna yönelik planlamalar devam etmektedir. Ayrıca bu hastanemizdeki kadın doğum ve doğumhane servislerinin topyekûn Rize Devlet Hastanesine taşınması planlanmış olup, böylece çocuk ve kadın doğum hizmetinin aynı binada hizmet vermesi sağlanılacaktır. Yine modern bir doğumhane devlet hastanesindeki mevcut yapıya ekleneceğinden hem mahremiyet, hem de modernizasyon anlamında bu binada büyük bir iyileştirme sağlanmış olacaktır.”

Tepe, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki kötü durumda olan birçok tuvaletin tadilat işlemi bitme noktasındadır. Bu ve benzeri birçok iyileştirme çalışmaları mevcut olup, amaç ilimiz yeni ve teşekküllü bir hastaneye kavuşana kadar geçen süre zarfında vatandaş mağduriyetini en aza indirmektedir. Çünkü 2019 yılında sadece kanser ile ilgili en az bin 500 aşkın hasta Artvin ve Trabzon başta olmak üzere çevre illerden ilimize gelerek tedavi görmüştür. Sadece bu durum bile yeni hastane gereksinimini kaçınılmaz bir şekilde ifade etmektedir.” Değerlendirmesinde bulundu.


WhatsApp Image 2020-01-23 at 11.35.49 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-01-23 at 11.35.49 (2).jpeg
WhatsApp Image 2020-01-23 at 11.35.49.jpeg

WhatsApp Image 2020-01-23 at 11.36.59.jpeg
WhatsApp Image 2020-01-23 at 11.37.00.jpeg

WhatsApp Image 2020-01-23 at 11.37.10.jpeg